בורקס פילאס

היום ב #מאכל_ליבי – בורקס. באמת שבורקס זה אחד המאכלים האהובים ביותר בבית שלנו, על כולנו. אני בחיים לא אוכל לעמוד בפני בורקס חם וטרי. יש לי כמה מתכונים של בורקסים שאני מכינה, והיום הכנתי את אחד המתכונים היפים – בורקס גבינה מבצק פילאס שפרוס לפרוסות. ליבי שירתה רחוק לאורך כל השירות הצבאי. גם כשהיתה קצינה בקבע היא חזרה הביתה רק בימי חמישי בערב. כל יום שישי היא היתה מבלה בים, חוזרת ישר לארוחת הערב המשפחתית, לכן הזמן היחיד שלי איתה, בשקט, רק אני והיא היה בשבת בבוקר. כל כך אהבתי את שבת בבוקר. אני מכינה מאפים טריים שמעירים את הילדים מהריח. כל ילד מתעורר בזמנו, אני יושבת עם כל ילד בנפרד לאכול ובעיקר להקשיב. זה היה זמן הקסם שלי איתם – אני שומעת מה עבר עליהם השבוע, מה מצב הלב שלהם, מעלים קשיים/רגעים שמחים/התלבטויות. והארוחה בשבת בבוקר לעיתים נמשכה שעה, כי היה לנו המון מה להשלים. בורקס הוא אחד המאכלים שנהגתי להכין להם לארוחת הבוקר. שמעתי אותם מתחילים להתעורר ורק אז הכנסתי את הבורקס לתנור. שיהיה חם על אמת, טרי על אמת.

המתכון:

לערבב בקערה איזה גבינות שיש לכם. אני עירבבתי – קופסאת גבינת פטה, גביע קוטג', שקית (150 גר') פרמזן מגורר.
לחלק את בצק הפילאס לשני חלקים. למרוח את תערובת הגבינות על הבצק ולגלגל לרולדה. לפרוס את הרולדה לפרוסות של 5 ס"מ.
בקערה לערבב – 3 כפות סילאן+ 2/3 כוס מים.
לתבול כל "פרוסה" בסילאן ואח"כ את הצדדים לגלגל בשומשום. אני אוהבת לגוון בשומשום שחור ולבן.
להניח את כל השבלולים זה לצד זה ולאפות
*המתכון שלל קרוטית האלופה

שתפו את המתכון:

Scroll to Top

"רגע לפני שהעיניים נעצמות, כשהחיבוק עוד חם, המילים עוד מתנגנות –
שם ליבי ממשיכה לחיות, איתכם."

ספרי הילדים לזכרה של ליבי