מרק עדשים

#מאכל_ליבי, והיום, מרק עדשים כתומות. בעצם אצלנו זה המרק של סבתא אסתר. כשהייתי צעירונת, ממש ילדה עדיין, פגשתי את סבתא אסתר. היא תימניה, והיא הפגישה את החיך שלי עם טעמים שלא הכרתי. אחד הדברים שסבתא אסתר הכינה מעולה היה מרק עדשים כתומות, והיא בשימחה נתנה לי את המתכון. מאז הוא מרק קבע בבית שלנו, בעיקר בחורף בו אני מכינה המון מרקים. כשתומר וליבי היו תינוקות והחלו לאכול אוכל רגיל, מרק העדשים נכנס בין הראשונים לתפריט. תומר לא התחבר, ליבי התלהבה. ומאז, זה היה המרק של סבתא אסתר, כשקר בחוץ, והתחשק לליבי משהו בריא וטעים, מנחם ומחמם. ובכובע הדיאטנית שבי – זה באמת מרק נהדר תזונתית, בכל מובן הוא מושלם.

המתכון:

אני משרה מספר פעמים את העדשים הכתומות בקערה מלאה במים, שופכת ומשרה שוב, עד שהמים הופכים לצלולים.
למלא סיר עם העדשים הכתומות (בערך 2 כוסות, זה יוצא מרק גדול) במים, להרתיח. המים מתמלאים בקצף לבן, לנקות אותו עם כף.
במקביל במחבת, לטגן במעט שמן זית בצל גדול שחתוך לקוביות קטנות, אחרי שמזהיב להוסיף 4 שיני שום כתושות, רסק עגבניות 1, מלח, פלפל, מעט כמון, מעט מים עד שהכל נהפך לממרח נוזלי.
לשפוך את המחבת האדום לתוך סיר העדשים, להוסיף כוסברה קצוצה,
וזהו. ממש זהו. לבשל עוד 5 דקות יחד על אש קטנה, לתקן טעמים ויאללה, להתנחם.
אם הכנתם #מאכל_ליבי, תצלמו לנו, תשלחו, שנדע שאתם זוכרים את ליבי שלנו

שתפו את המתכון:

Scroll to Top