בסיר גדול לבשל 3 חזה עוף עד שכל המים מתמלאים בקצף לבן. שלשפוך את המים לכיור, לנקות את הסיר, להחזיר את חזה העוף ולמלא שוב במים.
במקביל לבישול לחתוך ולשטוף – 2 תפוחי אדמה, דלעת לקוביות, 5-6 גזרים, 3 קישואים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, בצל לבן, 3 שיני שום, עגבנייה 1 בשלה.
להוסיף את הירקות לסיר, להרתיח ולנקות שוב את המים. לתבל ב – מלח, פלפל, מעט חוויאג' למרק, כף אבקת מרק עוף (לא חובה). להרתיח, להוריד להבה למינימום. מעל הכל אני אוגדת יחד צרור כוסברה+פטרוזיליה+שמיר, סוגרים את הסיר ומבשלים בסבלנות, שעה וחצי.
לכדורי הבשר – 300 ג' חזה עוף טחון+ בצל 1 מגורר+קישוא 1 מגורר+ פטרוזיליה קצוצה+גזר מגורר+תפו"א מגורר+ ביצה+ 4 – 5 כפות פירורי לחם, מלח, פלפל, פפריקה, מעט כמון. אחרי שעה אני מכדררת מהתערובת כדורים מתוקים וזורקת למרק שיתבשלו חצי שעה יחד.
בסוף הבישול אני מוציאה את חזות העוף, ועם סכין ממש מפוררת אותם לחוטים דקים. מחזירה למרק. בתאבון
מרק עוף
#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי, והפעם, מרק עוף, המאכל שנמצא בכל בית. אצלנו מרק עוף הוא ריח של בית, אווירה של בית, הוא בית. בכל פעם שמישהו רק מתחיל להגיד שהוא לא מרגיש טוב, אני טסה לרכוש את המצרכים למרק עוף. בכל חזרה מחופשות ארוכות מחו"ל, מרק עוף, המפיץ ריח בכל הבית, הוא הסיר הראשון שאני אכין. בכל 1 בספטמבר, מאז שהילדים בגן, לא משנה כמה חם בחוץ, נהגתי לקחת יום חופש ולדאוג שהבית יתמלא בריח של מרק. מרק עם מלא שקדי מרק ואיטריות. את המרק של ליבי אני מכינה עם פטנט, למעשה עם שני פטנטים – אני מכינה אותו מחזה עוף שלם, מבשלת אותו לפחות שעה וחצי ואז מפוררת את חזה העוף לחבלים דקיקים שצפים בתוך המרק. ככה אני מוודא שהילדים אוכלים את המרק לא רק עם שקדים אלה גם עם חלבון איכותי. בנוסף, ליבי אהבה שצפו לה בצלחת גם כדורי בשר (מחזה עוף טחון) קטנים ומתוקים. אז ככה אני מכינה את המרק הביתי שלנו:

