פשטידת תירס

ליבי אהבה לאכול, כמה היא אהבה לאכול. היא גירגרה מאושר כשהיא אכלה, היא חייכה כשאכלה. היא השאירה לנו אוצר – גלריית תמונות בענן עם 21,000 תמונות, שליש מהתמונות הן של אוכל, או של ליבי אוכלת. את המאכלים שהכנתי במיוחד בשביל ליבי אני מתקשה להכין, עד היום. אבל בשביל שתכירו את ליבי עוד קצת, הכנו בהיילייט תיקיית מתכונים שליבי אהבה במיוחד. כשליבי היתה קטנה אחת מארוחות הערב הכי שכיחות שלנו היתה מאפינס תירס – פשטידות תירס קטנות, מלאות בגבינות, שיוצאות חמות מהתנור, לצד סלט ירקות, ביצה קשה – ויש ארוחה נהדרת. זה מתכון שלא הכנתי שנים, ופתאום נזכרתי בו, ובגלל שהוא "מתכון בית" שגם ליבי אהבה, הנפש שלי עמדה בהכנה:

המתכון:

בערה לערבב איזה גבינות שיש לכם במקרר – אני שמתי 1 גביע קוטג'+ 100 גר' גבינ"צ מגורר (אני שמה פרמזן או קשקבל), אפשר להמיר חצי מכמות הגבינ"צ ולשים במקום פטה/בולגרית. ½ כוס קמח, 3 ביצים, 2 כפות שמן זית, 1 כפית אבקת אפייה, מלח, פלפל, קופסאת שימורים מסוננת ש גרגירי תירס. וזהו.
לשמן תבנית מאפינס, למלא את השקעים, לא עד הסוף. אפשר למעלה לפזר גבינה מגורדת, ממש לא חובה. לאפות בחום בינוני, 170 מעלות, עד שמשחים ומתייצב.
זה טעים, זה בול לילדים, זה אחלה מתכון לארוחת ערב. ליבי הילדה מאוד אהבה

שתפו את המתכון:

Scroll to Top

"רגע לפני שהעיניים נעצמות, כשהחיבוק עוד חם, המילים עוד מתנגנות –
שם ליבי ממשיכה לחיות, איתכם."

ספרי הילדים לזכרה של ליבי