בניצה

השבוע ב #מאכל_ליבי – בניצה. מה? בניצה, פשטידת גבינות עם עלי פילו מקומטים, המאפה המשולם לארוחת ערב/בוקר/ברנץ'. אחד הרגעים שאני הכי אוהבת בשבוע זה שבת בבוקר. רגע, סליחה, תנו לי לנסח מחדש את המשפט – אחד הרגעים בשבוע שהכי אהבתי (לשון עבר) זה שבת בבוקר. בעולם הקודם. תומר וליבי חזרו מהצבא בחמישי בערב, מיד הלכו להספיק כמה שיותר חיים אזרחים שיש. שבת בבוקר זה רגע בו הילדים מתעוררים, כל אחד בזמנו, הבית שקט, כולם רגועים. אני מתכננת את הריח שימלא את כל הבית בשבת בבוקר כבר ביום רביעי – מה אני אכין שיהיה לילדים כיף להתעורר אליו. הם מתעוררים אחד אחד, אני מסדרת להם ארוחת בוקר שלא מביישת בית מלון, ויושבת על כל אחד מהם לשיחה על מה עבר עליהם השבוע. הם נינוחים, פתוחים לשתף. רגעים של קסם. בניצה/מאפה גבינות, הוא מאפה קבע אצלנו לארוחת ערב או בוקר. קל להכנה, אני הכי אוהבת מתכונים שלוקח דקות להכין, מריח מעולה, ויחד עם סלט טעים, טחינה, אבוקדו חתוך עם לימון ומלח (לליבי, היא היתה מכורה לאבוקדו), יש לנו ארוחה מושלמת. אחרי 15 חודשים הכנתי לארוחת ערב בניצה, חשבתי על ליבי כל ההכנה, הלב שלי כאב:

המתכון:

בקערה לערבב גבינות, בתכלס זה לא כל כך משנה איזה גבינות. אני שמה – בולגרית 5%, גביע קוטז' 5%, 200 גר' קשקבל, מעט חלב, 3 ביצים, מלח, פלפל.(אפשר להחליף או לצרף פרמזן/פטה/צ'דר/תערובת 4 גבינות, זה באמת לא כזה משנה).
בתבנית פשטידה משומנת במעט חמאה – לקפל 5 דפי פילה מופשר ולהניח בתחתית. מעליהם ליצוק חצי מתערובת הגבינות ושוב – לקפל 5 דפי פילה מופשר ומעליהם את כל תערובת הגבינות. מעל הכל לפרוס 2 דפי פילה ולהכניס את הקצוות שלהם לדפנות התבנית. לשפוך מעל מעט חלב ולפזר קוביות חמאה קטנות. זהו. לתנור, עד שמשחים, בערך 40-45 דקות. טעים, קל, מריח, כל מה שצריך לארוחת ערב/ערב. צריך את זה ואת ליבי והלב רגוע.
אם הכנתם בבקשה תתייגו את #מאכל_ליבי, ככה נדע שחשבתם עלינו, ככה נדע שהלב שלכם איתנו

שתפו את המתכון:

Scroll to Top