טורטיה עם בשר

#מאכל_ליבי כמו בכל יום רביעי, והפעם, מנה שליבי לימדה אותי. ליבי היא הדור הצעיר, דור הטיקטוק והיא הביאה משם הרבה דברים מגניבים. אחד מהם הוא השימוש בטורטיות במטבח. טורטיות עם גבינה צהובה כמו טוסט, טורטייה "על מתוקים" ועוד. אחת מארוחות הצהריים שהכנסתי לתפריט המשפחתי בזכות ליבי היא טורטייה עם בשר טחון, צלויים יחד על מחבת עם שמן זית, מעליהם סלט קצוץ, טחינה, לגלגל ולאכול. דקה הכנה, טעים אש, בריא ולא דורש כמעט כלום. שנה ושלושה חודשים שלא קניתי טורטיות הביתה. היום זה קרה.

המתכון:

לערבב בקערה בשר בקר טחון עם מעט שמן זית, מלח, פלפל, בצל סגול קצוץ דק, מעט תבלין גריל עוף. אפשר לקצוץ פטרוזיליה/כוסברה, אני התעצלתי.
לשטח את הבשר על טורטייה, אני קניתי מחיטה מלאה אבל תקנו מה שבא לכם.
לחמם מחבת רחב עם מעט שמן זית, לשים את הטורטייה כשפני הבשר כלפי מטה ולצלות את הבשר עד שמוכן. זה לוקח כמה דקות בהן מידי פעם צריך להציץ לראות שהבשר משחיר.
וזהו. להפוך את הטורטייה על צלחת, מעל הבשר לשים סלט טרי קצוץ ומתובל (לימון,מלח, שמן זית), טחינה שהכנתם (טחינה, לימון, מלח, שן שום, מים), וזהו.
טעים, מהיר, קליל, בריא ואת זה ליבי לימדה אותי.
אם הכנתם בבקשה תתייגו אותנו, את #מאכל_ליבי, וככה נדע

שתפו את המתכון:

Scroll to Top