מרק חרירה

#מאכל_ליבי – בכל יום רביעי אני מעלה מתכון לאחד המאכלים שליבי אהבה. היא כל כך אהבה לאכול שזה פשוט לי מאוד, כמעט כל מה שאני מכינה בבית היה מזיז לה את קצה האף הקטן שלה והקול שלה היה הופך לגבוה מההתרגשות "מה אני מריחה אמא? הכנת מרק חרירה?". ליבי היתה נכנסת בשביל של הבית ומחילה לרחרח כמו כלב גישוש. היא גירגרה בהנאה כשהיא אכלה, והיא אכלה, והרבה, ומגוון. כל ה 1.49 מטרים, 45 ק"ג שלה, ידעו לאכול בהנאה. היה לנו ריטואל קבוע בימי חמישי כשהייתי מחזירה אותה מהצבא. אני אוספת אותה מתחנת הרכבת, עוצרת לה במכולת הקרובה, ליבי יורדת לקנות מיכל קצפת מוכן, כזה שמשפריץ קצפת, והיא יושבת ברכב כל הדרך הביתה ומשפריצה לעצמה קצפת ישר לפה "כל השבוע חיכיתי לקצפת הזאת" היא היתה אומרת בפה מפוצף. ככה היא היתה נכנסת הביתה, עם שאריות קצפת מרוחות על השפתיים והכלבים מלקקים את כולה. ובחורף מרקים מנחמים, והיו הרבה שליבי אהבה. היום הכנתי מרק חרירה, מרק חמצמץ, עשיר, שהוא ארוחה שלמה. ליבי היתה מסיימת צלחת, ואז עוד צלחת ואומרת "אכלתי מלא אבל לפחות אכלתי בריא". וזה נכון – זו מנה בריאה ומלאה, קלה להכנה, מרק מנחם שנותן תחושה של "הגעתי הביתה".

המתכון:

אני בטוחה שיש גירסאות יותר מקוריות מזו, אבל ככה אני מכינה:
בסיר לטגן בצל גדול,
להוסיף 3 גבעולי סלרי קצוצים,
3-4 שיני שום,
3 עגבניות בשלות מרוסקות אני שמתי שרי,
כוס וחצי גרגירי חומוס שהושרו לילה (או שקית גרגירי חומוס מבושלים),
כוס עדשים חומות, כורכום, כמון, פפריקה, מלח, פלפל.

להוסיף מלא מים ולהביא לרתיחה, לבשל חצי שעה עד שהחומוסים מתרככים.
להוסיף כוס איטריות דקות למרק ולערבב+ מיץ מלימון 1+ כוסברה קצוצה.
לבשל 5 דקות עד שהאיטריות רכות. אם המרק דליל אפשר לערבב בכוס 1 כף קמח+1/2 כוס מים ולשפוך למרק ולבשל מעט עד שמסמיך.

זהו. טעים, מחמם, מנחם, רק שליבי לא כאן להנות.
אם הכנתם וזכרת את ליבי, בבקשה תתייגו את העמוד ואת #מאכל_ליבי, וכך נדע שזכרתם אותה
#מאכל_ליבי

שתפו את המתכון:

Scroll to Top