בתבנית לתנור לחתוך גס – בצל גדול, מלא עגבניות בשלות, אני משלבת גם עגבניות שרי, 4 שיני שום. לבזוק מעל הכל מלח, פלפל, שמן זית, ואני שמה חופן גבעולי טימין טריים מהאדנית. להכניס לגריל של התנור, 200 מעלות, לצלייה, לערבב מידי פעם, עד שהעגבניות מגירות נוזלות וניצלות. זה מרכז את המתיקות שלהן, מוציא את הטעם היאמי. ובעצם זהו.
לשפוך את התבנית הצלוייה לסיר, להפעיל את הגז. להוסיף מים, להרתיח, לתקן תיבול, לרסק עם מטחנת יד. ואז אני לוקחת חופן אורז ומפזרת בתוך המרק, נותנת לאורז 10 דקות להתבשל בחום שלו, הוא מעט מסמיך את המרק וסיימנו. טעים, בריא, אדום ויפיפה
מרק עגבניות
#מאכל_ליבי כמידי יום רביעי, והפעם, מרק עגבניות. ואוו, כמה ליבי אהבה מרק עגבניות. זה מתכון שלי מהבית, סבתא שלי, אמא שלי, גדלנו עם מרק עגבניות. אף אחד בבית לא אוהב את זה, רק אני וליבי שלי. כשתומר וליבי היו קטנטנים, לימדתי אותן כי בעגבנייה יש ליקופן, והליקופן נמצא בשיא האיכות שלו אחרי בישול העגבנייה. כשחברות היו מגיעות לליבי הביתה והייתי מכינה רוטב עגבניות לפסטה או מרק עגבניות, הייתי שומעת את ליבי, בת 3-4 אומרת להן "זה יותר בריא מעגבנייה טרייה כי כאן יש ליקופן". זה תמיד היה מצחיק אותי שזה קלף השכנוע שהיא היתה משתמשת בו לשכנע חברות לאכול מרק עגבניות. וכך זה נשאר. היא התקשרה מדרום אמריקה, שם היא דאגה לבשל לכל החברים ארוחות שישי, כדי להרגיש בבית, ושאלה "אמא, איך א מכינה מרק ליקופן?". הסברתי לה, היא הכינה, סיפרה שיצא מעדן וכולם אמרו לה "מה זה השטויות האלה מרק ליקופן? הכנת מרק עגבניות", והיא התפוצצה מצחוק. אז בבקשה, מתכון למרק ליקופן, שהוא מרק עגבניות מושלם, בריא, ודיאטטי, מלא ויטמינים מכל הסוגים –