סלט בורגול/קינואה

#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי, גם היום, אני מבשלת וחושבת על ליבי. כמה ליבי אהבה לאכול, אוכל העלה בה חיוך. היא חלמה על אוכל, הריחה אוכל מרחוק, חייכה בזמן שהיתה אוכלת, זה היה כיף גדול לשבת לידה כשאכלה. היום נזכרתי בסלט בורגול הכי פשוט שיש, שברגע שהייתי מכינה אותו, דקות והקערה היתה מתרוקנת. היא היתה אורזת לעצמה את הסלט הזה לכל מקום שהלכה, שלא יגמרו לה. אני החלפתי את הבורגול בקינואה, בכל זאת דיאטנית, קצת יותר איכותי. זה מתכון הכי ביתי ובסיסי שיש אבל בתכלס, הכי טעים בעולם. אצלנו אוהבים שום, אז יש בו מלא, אבל תשימו כמה שאתם אוהבים. הכנתי אותו כרגע, הוא מתובל בהרבה דמעות של געגוע, בהרבה כאב:

המתכון:

להשרות בקערה מלאה במים כוס קינואה
לסנן ולשטוף היטב.
לבשל את הקינואה בסיר – מעט שמן זית, כוס קינואה, כוס וחצי מים רותחים, מלח מעט פלפל,
לסגור את המכסה, על אש נמוכה, עד שהקינואה מוכנה ולקרר.

בקערת סלט לחתוך:
2 מלפפונים
2 עגבניות
בצל אדום, שום (נראה לי מינימום 3 שיניים)
פטרוזיליה.
וזהו – מיץ מלימון שלם סחוט, שמן זית, מלח ופלפל.
אפשר להוסיף איזה ירק שבא לכם – קוביות קטנות של גזר/פלפל אדום/קולורבי/זיתים.

טעים ברמות, הקינואה מתפצפצת בפה, בריא, וזה בדיוק ליבי.

אם הכנתם וזכרתם את ליבי בבקשה תתייגו את ליבי ואת #מאכל_ליבי, שנדע שזכרתם אותה.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top