בקערה אני שמה 100 גר' חמאה ממש רכה, כוס ורבע קמח לבן, ¼ כוס מים, ומעט מלח – מערבב עם היד, נוצר בצק הכי פשוט תוך שנייה. בצק נעים ולא נדבק.
משטחת בתבנית פיירקס משומנת, מכניסה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, ממש לקצת, עד שהבצק מעט נאפה.
במקביל בקערה – מסננן את קופסאת פרוסות זיתים ירוקים, 3 ביצים, 1 שמנת מתוקה, 150 גר' גבינ"צ מגורר, איזה שבא לחם, מעט מלח, פלפל. לערבב הכל, לשפוך על הבצק שהוצאתם לשנייה מהתנור, להכניס לתנור לאפייה על שמשחים, וזהו ממש.
אם הכנתם #מאכל_ליבי, בבקשה תצלמו ותתייגו אותנו, שנדע שחשבתם על ליבי, שהיא לא נשכחה
פשטידת זיתים
#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי, והפעם, פשטידת הבית. באמת. זו ארוחת הערב האולטמטיבית אצלנו מאז שהילדים קטנטנים. דקות הכנה, והמגש נטרף בארוחה אחת. לא יודעת מאיפה המתכון הגיע, הוא ישן, לפחות בן 30 שנים. אני זוכרת את עצמי מכינה אותו בדירת הסטודנטים, עוד הרבה לפני שהיו לי חיי משפחה. זה נשמע מוזר, האמינו לי זה מתכן טעים מאוד מאוד, וקל מאוד מאוד.