קציצות בשר

טריגר, הוא מגיע פתאום, משום מקום, בלי התראה של פיקוד העורף "בדקות הקרובות יגיע טריגר שימחץ לך את הלב". הוא מגיע בטיסה במהירות האור וחודר ישר לעלייה השמאלית של לב, זה החדר של ליבי. מאיה התעוררה חולה, ממש ללא מרגישה טוב. לא מצליחה להזיז את הראש לצדדים, חיוורת, חלשה. היא בכתה מעצב או הרגשה רעה או גם וגם. למזלה, למזלנו, מאיה זכתה בדניאלה, המפקדת הכי מדהימה שהיא יכלה לקבל בצבא. דניאלה מיד השאירה את מאיה בבית. "לא דאגתי לארוחת צהריים היום כי לא ידעתי שתהיי בבית, אני מתארגנת ברגע. מה להכין לך"? ואז הוא הגיע, החץ, זה שהולך ישר ללב: "תכיני לי את הקציצות ברוטב שליבי אהבה, בא לי לאכול מה שליבי היתה אוכל כשהיא היתה חולה". הלב מתנפץ, באמת, לרסיסים קטנים, לא יכולה לתאר את ההרגשה, אבל נשבעת לכם, הוא מתפזר לחתיכות, וזה קורה בשנייה. ופתאום הבנתי שגם תומר, בבישולים השבועיים שאני מכינה לו שיקח איתו לדירה שלו בבאר שבע, הוא מבקש קציצות ברוטב אדום. הן חלק מרשימת המנות שהוא בוחר לקחת, חלק מהטעם של הבית שמלווה אותו במהלך השבוע כשהוא רחוק. זה שלו? זה שלו בגלל ליבי? זה מעוררב? אני לא יודעת. אבל ברור שהכנתי, קציצות בית ברוטב אדום, נכנתי לאוטו, נסעתי לקצב בשכונה, קניתי בשר טחון וקישוא שהיו חסרים לי וטסתי הביתה להכין. הכי פשוטות שיש, הכי טעים שיש, עם אורז לבן ששותה את הרוטב של הקציצות פנימה, מנה מנחמת, מנה של בית, מנה שליטפה לליבי את הלב. והלוואי ומאיה תרגיש אותו הדבר כשהיא תאכל את זה, והלוואי ומאיה תבריא, כי בחוסן שלי היום אני כבר לא יכולה לשאת מחלה של מי שאני אוהבת, זה גדול עליי.

המתכון:

אז קבלו מתכון, לקציצות בית ברוטב אדום, הכי קל שיש, הכי בסיסי, והכי ליבי.
לקציצות: ½ ק"ג בשר בקר טחון. לגרד בפומפיה בצל גדול, קישוא גדול, עגבנייה בשלה, 4 שיני שום. אני מגרדת ישר למסננת ואז סוחטת עם הידיים את התערובת. מוסיפה את הבשר, ביצה 1, ¾ כוס פירורי לחם, מעט שמן זית, מלח, פלפל, פפריקה, כפית ראס-אל-חנות, כמון. לערבב הכל ולהחזיר למקרר לשעה לפחות עד שהתערובת תתקשה.
ליצור כדורים, אני אוהבת קטנים, ולאפות על נייר אפייה בתנוא שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהכדורים משחימים מעט. אני מקרת תהליכים ושמה בנינג'ה, במקום 15 דקות בתנור זה לוקחת 4 דקות בנינג'ה.
כשהכורים המתוקים נאפים אני מכינה את הסיר עם הרוטב – מטגנת בצל, כותשת פנימה 4-5 שיני שום, מוסיפה תבלינים – מעט סוכר, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מעט אבקת מרק עוף (לא חובה למי שנגד), תבלין גריל עוף, מעט כמון. אני נותנת לתבלינים להיטגן עם הבצל, מוסיפה רסק עגבניות 1, מים רותחים, ובעצם זהו.
מכניסים את הכדורים המתוקים לרוטב, לבשל על בעבוע קל ממש למשך 20-30 דקות וביי. אורז לבן או קוסקוס, תענוג.
* לפעמים מתחשק לי לזרוק לסיר גם קוביות תפוחי אדמה ו/או בטטות. אם בא לכם, לכו על זה ובשלו עד שתפוחי האדמה מתרככים.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top

"רגע לפני שהעיניים נעצמות, כשהחיבוק עוד חם, המילים עוד מתנגנות –
שם ליבי ממשיכה לחיות, איתכם."

ספרי הילדים לזכרה של ליבי