קוסקוס

#מאכל_ליבי והפעם קוסקוס. אחד המאכלים האהובים על ליבי, ועל ילדי הבית בכלל, זה קוסקוס עם מפרום. את המתכון למפרום שליבי אהבה העלתי מזמן לכן הפעם אני רוצה לספר לך על הקוסקוס. לליבי היתה דרישת איכות לקוסקוס. שיהיה אוורירי כמו עננים, עם טעם , קוסקוס שטעים לבד גם בלי כלום. לבן ונקי ׳אמר אני אוהבת שהקוסקוס נראה ומרגיש כמו שלג טרי שהרגע ירד׳ ככה ליבי תיארה את הקוסקוס החלומי שלה. כאילו היא חיה בלפלנד, מכירה היטב איך מרגיש שלג שהרגע ירד. שנים הכנתי קוסקוס כהליכתו- נפה מעל סיר מרק עשיר בירקות עם גרגרי חומוס, לנפות את הקוסקוס כמה פעמים, הידיים בוערות מהחום, כל השיש מתמלא בגרגרים לבנים. עד שראיתי מתכון של גיא פינס, קוסקוס במיקרו. גיא הבטיח שהקוקוס יוצא אוורירי וקליל וניסיתי. התאהבתי. תקשיבו. זה קל קל. מהיר ויוצא מושלם. רק צריך כלי אטום לחימום במיקרו ומעבד מזון.

המתכון:

4 כוסות סולת. לערבב עם כף מלח, חצי כוס שמן. לערבב כך שכל הגרגירים ירטבו. לשפוך 2 כוסות מים רותחים. לסגור את הכלי ולמיקרו ל 4 דקות. לתת לזה לעמוד עוד דקה ואז עם מזלג לפורר את הגריגירים שהתגבשו. ושוב , כוס מים רותחים ולמיקרו ל 4 דקות. לפורר עם מזלג. והסבב האחרונה עם חצי כוס מים רותחים ולמיקרו לעוד 4 דקות. להכניס כמויות קטנות כל פעם למעבד מזון ולטחון בכמה פולסים. זהו. לשים בקופסא ולהנות.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top