ציפס

כמידי יום רביעי, גם היום #מאכל_ליבי – והיום נדבר על צ'יפס. אצלנו בבית אוהבים צ'יפס. אוהבים מאוד. אבל צ'יפס 'על אמת' – כזה שמבחוץ הוא פריך ויש רעש של קרנץ' בביס ומבפנים הוא רך. כזה אחד ששורף את הלשון. אבל בכל זאת זה בית של דיאטנית, וטיגונים הם לא החלק האהוב בבית אז מצאנו פתרון – שיהיה לא מטוגן אבל ישמור על הפריכות והקרנצ'יות מבחוץ. זו אחת התוספות האהובות בבית. הבעיה איתה שזו מנה שמכינים ואוכלים, לא אחת שכדאי להכין היום ולאכול מחר. אז צ'יפס ליבי, קליל וטעים ובתכלס גם די בריא: ואם הכנתם, #מאכל_ליבי, בבקשה ספרו לנו, צלמו לנו, שנדע שחשבתם על ליבי עוד רגע. והסרטונים – הם קצת צ'יפס והרבה צחוק מתגלגל ומתיקות ליבי

המתכון:

לבשל תפוחי אדמה קלופים שלמים בסיר גדול מלא במים עם מעט מלח. אני מבשלת את תפו"א בבוקר ומשאירה אותם במים עד ארוחת הצהריים כך שאני לא בלחץ לבשל אותם. לבשל אותם עד שקצה סכין נכנסת בקלות ולא יותר, לא עד רכות מלאה כמו לפירה.
חצי שעה לפני הארוחה – לסנן את תפוחי האדמה, לחתוך לאצבעות צ'יפס. להניח בתבנית עם נייר אפייה. לפזר מעליהם שמן זית, מלח, אבקת שום, ואני אוהבת גם תבלין גריל עוף. לערבב את הצי'פסים המתוקים בתבלינים וזהו – לתנור. 190-200 מעלות. חצי שעה בערך, ערבובים באמצע שישתזפו מכל הכיוונים, להוציא כשהם שחומים וקרנצ'ים מבחוץ, מבפנים הם רכים ומעלי אדים.

כבר מתחשק לי, הולכת להכין.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top