לחתוך לקוביות חזה עוף/פילה עוף – לאיזה גודל שאתם אוהבים. ליבי אהבה רצועות. מאיה אוהבת קוביות קטנות ולשים בקערה.
מעליהם לבזוק – מעט ממש שמן זית, טריאקי, סויה, מעט צ'ילי מתוק. אני אוהבת לכתוש גם כמה שיני שום. וזהו. באמת.
לערבב את הרוטב עם העוף, לחמם מחבת, מעט ממש שמן ולשפוך את רצועות/קוביות העוף עם כל הרוטב. לערבב במשך כמה דקות, בערך 5 תלוי בלהבה עד שהעוף מוכן, הרוטב מעט מסמיך, וזהו.
אני מגישה את זה מעל אורז לבן והילדים מחסלים ברגע.
חזה עוף מוקפץ
#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי, ניתן מתכון של אחד ממאכלי הבית, שליבי כל כך אהבה. וליבי, אהבה כמעט הכל. ליבי אהבה לאכול. היא אכלה בתענוג, בחיוך, בליקוק. היא חלמה על אוכל, הקדישה תשומת לב לאוכל, ואחד הדברים הכי כיפיים היו להסתכל עליה אוכלת.
אם תכינו את המתכון, תניחו על השולחן ותספרו לרגע למה הכנתם דווקא את זה, סיפרתם על ליבי לעוד מישהו. וזה כל מה שנותר לנו, שתזכרו את ליבי, שתכירו אותה לעוד אנשים, שידעו שהיא היתה כאן, והיא היתה טובה.
אז השבוע אספר לכם על המתכון הכי חפיף שיש לנו בבית –
טראיקי היה אחד המצרכים הקבועים בבישול לליבי – סלמון בטריאקי, עוף בטריאקי,, נודלס…וכך נולד לו המתכון הזריז של קוביות חזה עוף, מוקפצות להן ברוטב חום עסיסי ומתקתק, 3 שניות עבודה, בלי כמויות, על אורז לבן, יאמי.
אם תכיני ותצלמו לנו נדע שחשבתם על ליבי שלנו, ואין דבר שאנחנו רוצים יותר מאשר שליבי לא תשכח: