מפרום

#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי, והפעם, מפרום אהבת חיינו במשפחה. זה באמת לא מאכל ליבי, זה סיר שכל המשפחה רצה בשבילו מהר מהר כדי שלא יגמר. אנחנו לא מרוקאים ולא טריפוליטאים, אבל אם יש אוכל שאנחנו אוהבים זה בדיוק זה – קוסקוס, מפרום. צ'ירצ'י, אח כמה זה טעים. אני מכינה אותם טעים לאללה אבל הבלאגן שזה עושה לי במטבח מחרפן אותי. הטבילה בקמח ובביצה, הטיגון, הבישול, עוד ועוד כלי לנקות, לכן אני לא מכינה הרבה מהם. אבל היום הגעגוע למשפחה שהיינו הכריע והכנתי סיר מפרום לתפארת. אתן את המתכון, ובשבוע הבא ביום רביעי אעלה את המתכון ושיטת המחץ לקוסקוס-פטנט במיקרו.

המתכון:

שלב 1 :
בקערה לגרד בצל גדול, חצי ק"ג בשר בקר טחון, ביצה 1, 3 כפות פירורי לחם, כוסברה+פטרוזיליה קצוצים, 4 שיני שום, מלח, פלפל, בהרט, מעט קינמון, ממש מעט.
שלב 2 :
לקלוף תפו"א שמנמנים, ולפרוס אותם לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, כל פרוסנ לחצות באמצע אבל לא עד הסוף. למלא את הפרוסות בבשר.
שלב 3:
לחמם מחבת בשמן חצי עמוק, לתבול כל מפרום בקמח ואח"כ בביצה טרופה וישר לטיגון מכל הכיוונים.
שלב 4:
בסיר רחב עם מעט שמן לטגן קלות פרוסות תפו"א, גזר, סלרי, שום. להוסיף פפריקה, מלח, פלפל, בהרט או קינמון, רסק עגבניות. למלא במים ולהרתיח. להכניס את המפרומים המטוגנים, לראות שכולם מכוסים יפה ולבשל בערך 20 דקות.
יחד עם קוסקוס לבן יפיפה ומאוור – תענוג
אם הכנתם, צלמו לנו בבקשה וכך נדע שזכרתם את ליבי

שתפו את המתכון:

Scroll to Top