עוגת גבינה

#מאכל_ליבי, כמידי יום רביעי אני מעלה מאכל שליבי אהבה, וזו לא בעייה, כי ליבי אהבה לאכול הכל, והרבה. הדבר היחיד שליבי לא אהבה זה שוקולד. על עוגות קצפת, גבינה היא חלמה בלילה וגירגרה תוך כדי. אחת מעוגות הגבינה שהיא הכי אהבה היתה העוגה הזאת – מתכון של קרי גורן. ליבי תמיד היתה מסבירה למה היא אוהבת את העוגה הזאת "היא קלילה ואפשר לאכול ממנה הרבה", סיבה מספיק טובה לאהוב. הכנתי לליבי את העוגה הזאת להרבה אירועים שהיא חגגה – למסיבת השחרור שלה מהצבא, לפריסה שהיא עשתה כשעזבה, ביום השישי הראשון שהיא היתה בבית אחרי שחזרה מדרום אמריקה. יש לי הרבה זכרונות מליבי והעוגה, זכרונות של שמחה וצחוק, של עיניים קורנות מ"יא אמא טעים לי". אם הכנתם וסיפרתם למה, סיפרתם עוד רגע על ליבי, אני מאושרת מזה.

המתכון:

לפני הכל לחמם תנור ל 150 מעלות, לשים תבנית שמילאתם אותה במים רותחים ולתת לתנור להתמלא באדים.

בקערה עם מטרפת לערבב:
750 גר' גבינה לבנה 5%
300 גר' גבינת שמנת 30%
1.5 גביעי שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
6 חלמונים (צהובים)
¾ כוס קורנפלור – לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים של הקורנפלור
במקביל להקציף את 6 החלבונים לקצף יציב, לקראת סוף ההקצפה להוסיף ¾ כוס סוכר.
לערבב ממש בעדינות את קצף הביצים עם תערובת הגבינות.

בתבנית 26 עם דפנות גבוהות, ששימנתם מעולה ממש (אני מורחת חמאה) לשפוך את התערובת.
להכניס את העוגה לתנור, אני שמה על רשת שנמצאת מעל התבנית עם המים.
לאפות 1 שעה+45 דקות. לסגור את התנור, לפתוח את הדלת ולהשאיר את העוגה בפנים להתקרר לפחות שעה.

לציפוי:
לערבב בקערה למיקרו:
1.5 גביעי שמנת
3 כפות סוכר
מעט תמצית וניל
להכניס למיקרו לחצי דקה ולערבב. לשפוך על העוגה ולהכניס לקרור.

היא גבוהה בטרוף, קלילה וטעימה ברמות. עוגה הצגה

שתפו את המתכון:

Scroll to Top