תבשיל בורגול ופיצוחים

#מאכל_ליבי כמידי יום רביעי, אני מעלה מתכון של אחד המאכלים שליבי אהבה, זה קל, היא אהבה לאכול כל כך הרבה דברים שאני יכולה להחזיק שנים עם מתכונים שבועיים. אוכל היה אחד מהאהבות הגדולות של ליבי. היא חלמה על אוכל, הריחה אוכל, כחלק מאהבת החיים שלה. זוהי דרך עבורנו לבקש מכם לזכור אותה, לא לשכוח. אם תכינו את אחד מ #מאכל_ליבי, תניחו על השולחן ותספרו לעוד אחד למה הכנתם דווקא את זה, תספרו על ליבי, תזכירו אותה, וזה כל מה שאנחנו רוצים. שהיא לא תשכח. ואם הכנתם וצילמתם ושלחתם אלינו, אנחנו נתרגש כל כך שזכרתם.

המתכון:

היום אני מעלה מתכון של תבשיל צמחוני, תבשיל בורגול עם מלא פיצוחים. הוא קלי קלות להכנה, טעים ברמות ואחלה לתוספת לארוחה:
בקערה עם מים רותחים נשרה בורגול גס לחצי שעה- שעה עד שהוא מתרכך.
במקביל בסיר שטוח לטגן קוביות של בצל, אני אוהבת הרבה בצל ולכן מטגנת 2 בצלים. במחבת נפרד אני קולה מה שיש לי בפריזר – גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת/חמוציות/צנוברים/שקדים פרוסים או מקלות/פיסטוק קלוף, לא חייבים הכל, מה שיש, רק על החמוציות לא לוותר. אחרי שהבורגול התרכך לסנן אותו מהמים, להוסיף לסיר עם הבצל, להוסיף את הגרעינים והחמוציות. אני אוהבת להוסיף לזה גם קשיו, פטרוזיליה קצוצה, מלח פלפל, לבשל עם מעט מים שהוספתם לעוד כמה דקות וזהו. מעדן

שתפו את המתכון:

Scroll to Top