120גרם חמאה
35 גרם שקדים טחונים
35 גרם קמח
140 גרם אבקת סוכר
2 חלבונים
1/2 כפית קליפת לימון מגורדת
הכנה:
ממיסים בסיר חמאה על להבה בינונית, עד שמתקבל גוון חום בהיר .
שמים את השקדים, הקמח, אבקת הסוכר וקליפת הלימון בקערה. מוסיפים את החלבונים בהדרגה, תוך ערבוב, מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. עוטפים במגבת ומאחסנים במקרר כשעתיים.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את שקעי התבנית וממלאים 3/4 גובה .
אופים 20-30 דקות, עד קבלת גוון זהוב.
עוגיות שקדים
#מאכל_ליבי כמידי יום רביעי, והפעם, עוגיות שקדים, או כמו שקוראים להם בצרפת, עוגיות פנינסייר. ומה לליבי ולהן? כבר סיפרתי מספר פעמים על המסעדה האהובה בעולם על ליבי, מקום של בשר, makomshelbasar@. זה פשוט – דן, הבן הבכור של ניני נוף, הבעלים של המסעדה ואיש שכולו לב, היה חבר נפש של ליבי מאז גיל צעיר. הם לא ניפרדו. דרך דן ליבי גררה את כולנו למקום של בשר. בהמשך דן וליבי, שני קונדסים, הכירו למאיה, ביתי הצעירה, את גיא, אחיו הצעיר של דן. ומאז ועד היום, מאיה וגיא הם זוג יפיפה וטהור של שני נאהבים. הגענו לאכול במקום של בשר בנווה צדק בכל הזדמנות, כי מי יכול למצוא שולחן גדול לכל המשפחה בתל אביב. אז מיד פנינו לליבי שתדבר עם דן, שיסדר לנו שולחן. שם חגגנו את כל ימי ההולדת, השחרור של ליבי מהצבא, אפילו ביום שישי, ה 6.10, היינו במסעדה. זה המקום האהוב על ליבי, ואחרי שהכרנו אנחנו את ניני והילית נוף, בעלי המסעדה, ההורים של דן, גיא ורני, גם אנחנו התאהבנו בהם. בסיום כל ארוחה במסעדה הסועדים מקבלים שקית עם שתי עוגיות שקדים, שטעמן גן עדן. הן בול לקפה, אבל בול. ליבי תמיד קרצה לניני או לדן והיא יצאה מהמסעדה עם שקית מלאה בפנינסיירים, לקחה אותם איתם לצבא, עצמה את העיניים ודמיינה שהיא במסעדה טורפת קרפצ'יו של ניני. אז דיברתי איתו, הוא הסכים להוציא לנו את המתכון. האמינו לי, זו יצירת מופת של עוגייה, זה טעם גן העדן שליבי כל כך אהבה:

