מרק פסטה פג׳ול

#מאכל_ליבי כמידי ים רביעי, והפעם, אחד המרקים הכי שכיחים אצלנו בבית, מרק שאני מכינה לפחו פעם בשבועיים, ובחורף, כל שבוע. זה מרק של בית. המתכון הוא של האלופה לייזה פאנלים. בפעם הראשונה שהכנתי את המרק הסתכלתי עם הרכיבים והראש הדיאטנית שבי אמר "הנה מרק שהוא ארוחה, זמין, בריא, כולל המון חלבון זה בול" והכנתי. אני זוכרת שירד מבול, הילדים היו בבית הספר. כשליבי חזרה הביתה היא פתחה את הסיר, כמו תמיד, זה הדבר הראשון שהיא עשתה, מיד הלכה לכיוון הכיריים, הזיזה את קצה האף מצד לצד ואמרה "מהרחוב הרחתי ריח של חלום והתפללתי שזה מהמטבח שלנו". כשליבי היתה בדרום אמריקה היא דאגה להכין לכל החברים שסביבה, כל יום שישי, ארוחת שישי יחד. היא עשתה רשימה של כל המתכונים הכי אהובים עליה, והכינה אותם לכולם. המרק הזה היה אחד המתכונים שהיא ביקשה, כי הוא באמת מנה שמרגישה בית. אז קבלו את המתכון, קל, אני עוד מקצרת תהליכים מהמתכון המקורי של לייזה פאנלים.

המתכון:

מצרכים: בצל גדול חתוך לקוביות,גזר גדול, תפוח אדמה גדול, 4 שיני שום, 300 גר' בשר בקר טחון, קופסאת שימורי שעועית לבנה ברוטב, קופסאת שימורי שעועית אדומה ברוטב, רסק עגבניות קטן, חופן בזיליקום, ענף רוזמרין, עגבנייה שלמה, 2-3 גבעולי סלרי.
בשמן זית לטגן את קוביות הבצל, להוסיף את הבשר הטחון ולפורר לפרורים קטנים. להוסיף קוביות יפות – סלרי, גזר, תפוח אדמה ולערבב. להוסיף שום כתוש, קופסאות שימורי שעועית, לקצוף בזיליקום ולתבל – קופסאת רסק עגבניות, כמון, פפריקה מתוקה, מעט סוכר, מלח, פלפל וכמובן מים עד לכיסוי.
בחצי כוס מים לערבב כף קמח או קורנפלור או קמח תירס או סולת ולשפוך פנימה. לבשל עד שתפוחי האדמה והגזר מתרככים.
לקחת חופן פסטה קטנה – צדפים קטנים/קונכיות קטנות, חשוב שהפסטה תהייה קטנה, ופזר במרק ולבשל עד שמתרכך. וזהו. האמינו לי, זה מרק של בית.
אם הכנתם וזכרתם את ליבי, בבקשה תתייגו אותנו ואת #מאכל_ליבי, כך נדע שאתם זוכרים.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top

"רגע לפני שהעיניים נעצמות, כשהחיבוק עוד חם, המילים עוד מתנגנות –
שם ליבי ממשיכה לחיות, איתכם."

ספרי הילדים לזכרה של ליבי