סמבוסק

המלחמה הביאה אותנו למטבח. היינו יחד, אני הילדים ובני הזוג שלהם, כל הזמן יחד, מיעטנו לצאת מהבית. זה לא קרה לנו המון זמן שהיינו יחד כולנו, סגורים בבית. היה בזה גם וגם – זה הדגיש בעוצמה את ה"אין ליבי" – כולנו יחד רק ליבי לא. מצאנו את עצמנו מדברים עליה המון, מספרים עליה לבני הזוג של תומר ומאיה, כאליו רצינו להנכיח את ליבי איתנו כמה שיותר. מנגד היו אלה ימים מנחמים, בטח עבורי. אלו רגעים של קסם עבורי שתומר ומאיה בבית איתי. אוכלים את כל הארוחות יחד, מבשלים אותן יחד, נערמו להם על שולחן המטבח משחקי קופסה. ליאורי וגיא, בני הזוג המקסימים שלהם, הם חלק מהם, הם חלק ממני, זה הרגיש מחזק, זה הרגיש לי נעים בלב. אלה היו ימים של גם וגם. ה"אין ליבי" הביא אותי ישר להכין מאכלים שליבי אהבה. זהו חיבר ישיר שהמח שלי עושה. אחד מהם הוא סמסובק – בצק עלים רך למגע, הכי קל בעולם לעבודה, אתם תראו שאני מרדדת אותו על השיש בלי קמח, בלי שמן, הוא פשוט מושלם ולא נדבק. בפנים מילוי מושלם של איזה גבינות שתרצו. אז זה המתכון, באמת שלמות. אפשר להקפיא את הסמבוסקים לפני/אחרי האפייה. אני מקפיאה את הבצק שלא הכנתי ממנו אחרי ההתפחה ומתי שבא לי מוציאה, מרדדת ויאללה יש עוד סבב של התענוג הזה:

המתכון:

לבצק:
1 ק'ג קמח שמרים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים
חצי כוס שמן
לערבל דקה במקסר ולהוסיף כף מלח. לערבב על מהירות בינונית 10 דקות. לשים בקערה מעט משומנת, עם ידיים משומנות לשמן מעט את פני הבצק. לכסות ולהתפיח שעה.
לחלק לרבעים. לרדד ולקרוץ לעיגולים. לשים מילוי.

למילוי:
ביצה 1,
כף קמח
גבינה צהובה מגוררת
400 גר' גבינה בולגרית
400 גר' צפתית קשה
כף גבינת שמנת מעט מלח (גוונו בגבינות למה שיש לכם בבית).

למעלה למרוח ביצה טרופה ושומשום ולאפות עד שמזהיב.

אם ליבי היא היתה כאן היא היתה עומדת עם האף דבוק לדלת התנור, מזיזה את האף כמו כלב גישוש, מחכה שהתבניות יצאו חמות.

שתפו את המתכון:

Scroll to Top

"רגע לפני שהעיניים נעצמות, כשהחיבוק עוד חם, המילים עוד מתנגנות –
שם ליבי ממשיכה לחיות, איתכם."

ספרי הילדים לזכרה של ליבי