קציצות אבוחצירה

#מאכל_ליבי והפעם קציצות אבוחצירה. איזה שם מצחיק. לפני כמה שנים קניתי את ספר הבישול של יונית צוקרמן. אני אוהבת תבשילי בית, כאלה שמפיצים ריח בכל הבית, כאלה שמתחשק לך לצלול לסיר. זה מושך אותי הרבה יותר ממאכלים מורכבים וחדשניים. בספר של יונית מצאתי מתכון לסיר קציצות כזה של הסבתות, קציצות אבוחצירה. ליבי חזרה מהצבא וכבר בכניסה לשביל הבית התחילה לרחרח ואמרה "לא יודעת מה הכנת אבל אני כבר אומרת לך שזה יצא מושלם". "הכנתי קציצות אבוחצירה ליבוש". "די אמא את עם השטויות שלך, אין כזה שם". ומאז, קציצות אבוחצירה הפכו להיות חלק מרשימת הסירים המנחמים שאני מכינה, כשאני רוצה לפגרות את בני הבית אני אכתוב להם – "כדאי לכם לחזור היום מוקדם כי יש סיר תענוג". גם היום, כשמאיה מבקשת לקחת לצבא אוכל של בית, קציצות אבוחצירה הן תמיד אחת האופציות המובילות. אז לשישי הכנתי סיר אבל הזיכרון של ליבי צורב מידי. שרוני חברתי סיפרה לי שהיא ראתה מתכון שבמקום תפוחי האדמה והבטטות, שתמיד שמתי, מבשלים את הקציצות יחד עם ניוקי. שינוי זה טוב, כי השינוי הופך את הסיר להיות פחות מקושר לליבי.

המתכון:

1 ק"ג חזה עוף טחון,
3 ביצים,
כוס פירורי לחם,
בצל גדול מגורר וסחוט,
1 קישוא,
1 גזר גדול, כוסברה (לא חובה, אני לא שמתי הפעם),
מעט ראס אל חנות, פפריקה, מעט כמון, מלח, פלפל.
לערבב, אני שמה לשעה במקרר. ליצור כדורים, להטביע כל כדור בקערה מלאה בסולת ולטגן את הקציצות.
בסיר נפרד לטגן רצועות של המון בצל, אני שמה 3 בצלים. ממש בסבלנות, עד שהבצל נהיה שקוף ממש.
להוסיף 3-4 שיני שום, פפריקה, מלח, פלפל ובערך כף סילאן.
לסדר את הקציצות יפה בסיר.
לשים בינהן קוביות תפוחי אדמה ובטטה או כמו שעשיתי הפעם – חבילת ניוקי (זה יצא מעולה).
למלא במים רותחים עד גובה הקציצות ולבשל על אש נמוכה חצי שעה/עד שתפוחי האדמה מתרככים.

סיר מנחם של בית, סיר של געגוע לליבי.
אם הכנתם #מאכל_ליבי, בבקשה תצלמו ותתייגו אותנו ואת #מאכל_ליבי. ככה נדע שחשבתם עליה

שתפו את המתכון:

Scroll to Top